Udruga Ruka: Nećemo dozvoliti da se borba za prava djece koristi u cilju smanjenja prava LGBT zajednice

Nikola Grmoja Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov čelnik Nikola Grmoja zadnjih dana je pod napadima zbog svoje izjave u kojoj je izjednačio pedofiliju s LGBT pokretom, a danas mu je stigao još jedan žestoki odgovor i to iz udruge “Ruka” koja se bori protiv pedofilije.

Grmoja je pritom rekao: “Ja sam rekao da ću predložiti zakonski paket u kojem će biti oštrije kažnjavanje pedofila, posebno svećenika, učitelja, nastavnika, onima kojima je povjeren odgoj djece. Isto tako strože kažnjavanje izlaganje djece pornografiji i da ja kao roditelj mogu imati pravo birati koja će se uvjerenja nametati mojoj djeci”.

Iz udruge “Ruka” su mu odgovorili da borba za uvođenje Antipedofilskog zakona u cilju smanjena prava LGBT zajednice ili nekih drugih prava nema i neće imati nikada zajedničke veze.

Oni kažu kako je ovo prljavi pokušaj ukidanja prava homoseksualaca pod krinkom borbe protiv pedofilije, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “Poštovani,
Želim svima javno i jasno dati na znanje kako se naša udruga ne slaže sa stavovima koje javno iznose pojedini političari kada je u pitanju Antipedofilski zakon i potreba za njegovim uvođenjem u zakone RH.



Korištenje borbe za uvođenje Antipedofilskog zakona u cilju smanjenja prava LGBT zajednice ili nekih drugih prava NEMA i NEĆE imati nikada zajedničke veze i jasno izjavljujem kako nećemo dozvoliti da se ova borba za prava djece trpa u isti koš sa bilo kakvim drugim pokušajima da se “ispod pulta” ili “uz to” provuče nešto drugo što ni po čemu nije dio onoga za što se mi zalažemo.

Sramotno je kako se prljavo pokušavaju umanjiti ili radije ukinuti nečija prava pod krinkom borbe za djecu Hrvatske! Sram vas može biti!”

Komentari