Udruga pacijenata poziva Kujundžića da kaže istinu o bolnici Srebrnjak

Goran Mehkek / CROPIX

Karlovačka udruga Dignitas pozvala je u utorak ministra zdravstva Milana Kujundžića da napokon kaže istinu o Dječjoj bolnici Srebrnjak kako bi roditelji znali je li se u toj bolnici nad njihovom djecom provodilo nadriliječništvo.

“Prestanite produžavati agoniju roditelja i konačno recite pravu istinu što se točno događala u bolnici Srebrnjak jer svi naši pacijenti imaju pravo znati istinu”, poziva Dignitas u otvorenom pismu Kujundžića reagirajući na HRT-ovu emisiju “Otvoreno” u kojoj je ministar izjavio da je li nešto nadriliječništvo ne donosi odluku inspekcija Ministarstva zdravstva nego druga tijela.

Udruga Dignitas za zaštitu dostojanstva i jednakosti pacijenata ne može vjerovati da ta druga nepoznata tijela nisu u najkraćem roku donijela odluku i obavijestila pacijente, roditelje i javnost kakvo se liječenje provodilo u Dječjoj bolnici.

Inspekcija stala na stranu smijenjenog dr. Nogala, Kujundžić odugovlači s objavom rezultataNedopustivim smatraju da inspekcije traju mjesecima, a pritom se nitko ne obazire na to što roditelji proživljavaju svaki put kada se spomene da je provođeno nadriliječništvo i da njihova djeca nisu možda dobila najbolju medicinsku skrb.

“Ova agonija mora konačno prestati, a Vas ministre pozivamo još jednom da kažete pravu istinu što se događalo u toj bolnici i prestanite ignorirati pacijente i pravite se kao da se to na njih ne odnosi”, ističe se u pismu koje potpisuje predsjednica udruge Marina Novaković-Matanić.

Komentari