Udruga dragovoljaca HOS-a: Milanović je u Jasenovcu uvrijedio HOS-ovce, bijegom iz Okučanima sve branitelje

S druge strane, Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (UDHOS) mišljenja je da je Milanović izjavom u Jasenovcu da Spomen ploču poginulima “treba maknuti, negdje baciti, jer nema veze s Domovinskom ratom” uvrijedio HOS-ovce i njihove obitelji, a da je danas bijegom iz Okučana uvrijedio sve hrvatske branitelje.

Dvojica veterana Domovinskog rata, predsjednik Zbora udruga gardijskih brigada Krešimir Maretić i predsjednik Udruga specijalne policije Goran Maras u znak potpore ratnim suborcima HOS-a odjenuli su majice sa znakom udruge HOS-a, objašnjava predsjednik Saveza UDHOS Borislav Barišić.

Udruge HOS-a su legalno i legitimno registrirana pri tijelima vlasti RH te je to učinjeno u vrijeme premjera Ivice Račana, istaknuo je.

“On u Okučanima nije bio privatna osoba nego vrhovni zapovjednik koji se došao pokloniti poginulim hrvatskim ratnicima. A nije to učinio. Važniji mu je bio njegov ego, nego 51 poginuli hrvatski branitelj”, smatra Barišić.



U tom kontekstu, istaknuto je, pozdravljamo izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je kazao da svi koji su dali život za Hrvatsku zaslužuju poštovanje.

Komentari