Udari bure dosežu 129 km/h i izazivaju poteškoće u prometu

Ivo Ravlic / CROPIX

Vrijeme je tijekom utorka u postupnom smirivanju. Na zapadu zemlje se djelomično razvedrilo. Iako u Dalmaciji još ima povećane naoblake, oborine su stale.

Na cijeloj obali puše bura. Najjača je podno Velebita, gdje i dalje mjestimice ima orkanske udare. Najjači udar izmjeren je na senjskom području i iznosio je 129 km/h. Na Paškom mostu udari dosežu olujnih 111 km/h, javlja Dalmacija Danas.

Bura donosi probleme u cestovnom prometu.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:



autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50-DC27-DC54);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
Paški most.
Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

U prekidu su:

trajektna linija 338 Lopar-Valbiska
katamaranska linija 9309 Novalja-Rab-Rijeka.

Komentari