UCJENA ILI OPREZ? Beroš upozorio da tko se ne želi cijepiti ili testirati, neće moći ići na posao

“Postupak oko covid-potvrde usmjeren je prema povećanju sigurnosti. Takva sigurnost nema cijenu. Možemo razgovarati o trošku, ali inzistirat ćemo na sigurnosti”, rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva na konferenciji za novinare održanoj u petak. 

Rekao je kako se testiranje planira održavati dvaput tjedno.

“Ne znamo što s onima koji odbiju test i cijepljenje. Da ne bismo nekoga diskriminirali, uveli smo mogućnost testiranja. Ono će prvo biti besplatno, no ne može dovijeka biti tako. Ako netko ne želi, morat će si to upisati u evidenciju radnog vremena i neće moći prisustvovati poslu i napravit će sustavu i sebi problem. O daljnjim postupanjima ne mogu govoriti, ali sve će biti u skladu sa zakonom”, istaknuo je Beroš.

Govorio je o tome kako nijedna odgovorna osoba ne bi smjela pribjegavati krivotvorenju.



“Koliko znam, u zdravstvenom sustavu nije bilo krivotvorina”, naglasio je.

I ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da se covid potvrde ne mogu krivotvoriti.

Na upit o tome koliko će dugo test zdravstvenim djelatnicima koji se ne žele cijepiti biti besplatan, Beroš nije znao odgovoriti.

“Sredstva su osigurana, no ne mogu gooriti o tome o kolikom se iznosu radi. Zna se da postoji kontrola bolovanja, za to morate imati opravdanje, a ne željeti testirati se zasad nije obuhvaćeno klasifikacijom bolesti”, naglasio je ministar zdravstva, objavio je N1.

Komentari