Učenik osnovne škole u Zagrebu zaražen koronavirusom

Ilustracija

Iz Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu na pressici su potvrdili da je učenik jedne zagrebačke osnovne škole zaražen koronavirusom.

“Imamo jednog pozitivnog učenika”, potvrdila je pomoćnica ravnatelja za medicinu rada i voditeljica Službe za medicinu rada HZJZ-a Marija Bubaš.

“Ne bih komentirala o kojoj se školi radi”, istaknula je i dodala: “Mi obrađujemo sve kontakte i sve informacije ćete dobiti na vrijeme. Nitko ne mora biti zabrinut vezano uz obavješćivanje jer se svima javlja onako kako se utvrdi epidemiološka potreba. Ne treba dizati paniku.”

Budući da je i ministar Vili Beroš naglasio da je situacija pod kontrolom, Bubaš je još jednom naglasila da ne treba dizati paniku.



U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 18 novooboljelih

Hrvatska u zadnja 24 sata bilježi 18 novih koronavirusom zaraženih osoba, jednu manje nego jučer, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

U Gradu Zagrebu je deset novooboljelih, u Osječko-baranjskoj županiji pet te po jedna u Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Beroš je rekao i kako nema teže oboljelih, a broj hospitaliziranih je devet. Na respiratoru nije nitko, a testirano je ukupno 276 osoba.

VIDEO Konferencija za novinare Nacionalnog stožera: U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 18 novooboljelih

Komentari