Učenici iz Splita i Omiša koji su se vratili iz Italije ipak mogu sutra u školu

Ilustracija Foto: Janko Ferlic, Pexels

Učenici splitske 5. gimnazije Vladimira Nazora i omiške Srednje škole Jure Kaštelana koji su proteklih dana bili na izletu u Italiji u utorak će ipak ići na redovnu nastavu, potvrdila je ravnateljica županijskog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

“Da, to je točna informacija. Učenici sutra zaista mogu u školu”, kratko je kazala Karin za Hinu.

Iako se tijekom dana u medijima navodilo kako su epidemiološke službe za učenike povratnike s izleta u Italiji te za njihove nastavnike koji su ih pratili i vozače autobusa s kojim su učenici putovali odredile mjeru kućne izolacije koja je trebala trajati ukupno 14 dana, po procjeni Kriznog stožera Ministarstva zdravstva je odlučeno kako učenici ipak mogu na nastavu.

Svi su učenici pregledani prilikom ulaska u Hrvatsku, mjerena im je temperatura, te nitko od njih nije pokazivao znakove bolesti. Krizni stožer je na izvanrednoj konferenciji za medije istaknuo kako je procijenjeno da se u tom slučaju ne radi o riskantnim slučajevima te da nema potrebe za kućnom izolacijom.



Podsjećamo, i pulski gimnazijalci, njih 42, koji su s nekoliko profesora u subotu bili na karnevalu u Veneciji sutra se mogu vratiti u školske klupe, čime se ukida odluka o njihovoj dvotjednoj izolaciji.

Pulski gimnazijalci koji su bili na izletu u Veneciji od utorka mogu u školu

Komentari