Ubojica žene iz Splita ima 16 godina? Izudarao rukama, nogama, predmetima koje je pronašao u hodniku…Ženi nije bilo spasa

Milan Sabic/PIXSELL

Ubojica 89-godišnjakinje iz Splita je mladić od nepunih 16 godina koji se sam predao policiji čija je stanica stotinjak metara udaljena od stana u kojem je počinio ubojstvo.

Kako javljaju 24 sata, u nedjelju popodne oko 17,40 sati na vrata nekoliko stanova na adresi Sukoišanska 11 netko je kucao, zapravo lupao. Tu nesreću da otvori vrata imala je 89-godišnjakinja.

Pred njom je stajao mladi ubojica koji ju je izudarao rukama, nogama, predmetima koje je pronašao u hodniku…

Ženi nije bilo spasa, preminula je na mjestu zločina, nije uspjela niti pozvati u pomoć… Ubojica je odmah napustio mjesto zločina te se predao policiji u njihovom sjedištu u neposrednom susjedstvu.



Motivi za grozomoran zločina za sada nisu razjašnjeni, međutim tijekom očevida u stanu su pronađeni novac i dragocjenosti tako da se koristoljublje isključeno.

Čini se i da maloljetnik nije imao nikakve veze sa staricom te njenom obitelji, rodbinske ili neke druge…

Žena je pak u svom stanu živjela s mlađim, neoženjenim sinom koji je u nedjelju popodne radio, bio je na dežurstvu.

“Porijeklom su s Brača. Njen stariji sin je nedavno dobio unuka, dakle postala je prabaka, oni su ih posjećivali redovito. Jedna skladna obitelj, barem koliko smo mi mogli vidjeti, a svi skupa smo ovdje cijeli život”, ispričali su šokirani susjedi za 24 sata.

Uhićeni maloljetnik bi pak trebao tijekom popodneva biti doveden pred istražnog suca, zbog godina neće biti ispitan pred tužiteljstvom.

Kako je riječ o mlađem maloljetniku (postupak se provodi prema Zakonu o sudovima za mladež), dakle osobi starijoj od 14 godina koja još nije napunila 16 godina, mogu mu se izreći odgojne i sigurnosne mjere, no ne i maloljetnički zatvor.

Komentari