Ubojica vlastite djece branio se šutnjom, predan pritvorskom nadzorniku

Ilustracija

Harald Kopitz, otac osumnjičen za ubojstvo troje vlastite djece branio se šutnjom u policiji gdje je ispitan nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku. Čeka se termin ispitivanja pred Županijskim državnim odvjetništvom.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teško ubojstvo.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je zagrebačka policija.

Procedura je takva da se sada čeka termin ispitivanja pred Županijskim državnim odvjetništvom.On se u utorak na ispitivanju u zagrebačkoj kriminalističkoj policiji branio šutnjom i relativno je stabilnog psihičkog stanja.

Nakon što ga ispitaju i u županijskom državnom odvjetništvu protiv Kopitza će, temeljem policijske kaznene prijave, biti pokrenuta istraga za ubojstvo djece, a od suca istrage tužiteljstvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Ubojica je i službeno uhićen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Podsjetimo, tamo je doveden ranije tijekom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U policiji su nakon uhićenja rekli da je raspravno sposoban te da će mu tijekom ispitivanja kao stranom državljaninu biti osiguran službeni prevoditelj.

Osumnjičen je da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i potom pokušao samoubojstvo. U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem, objavio je N1.

Komentari