U Zračnoj luci Zagreb uhićen Brazilac koji je kokain skrivao u omotima bombona

Foto: PU Zagrebačka

Od Sao Paola preko Pariza pa sve do Zagreba u kozmetičkim proizvodima i omotima bombona skrivao kokain.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, javlja PU Zagrebačka.

Sumnja se da je 32-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju daljnje prodaje droge početkom srpnja po prethodnom dogovoru na području Sao Paola od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje Sao Paolo-Pariz-Zagreb, novčani iznos od 1 000 eura, šest bočica kozmetičkih proizvoda unutar koji se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1500 grama, te dvije vrećice bombona unutar kojih su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama umotana u omote od bombona.

Nadalje, osumnjičeni je 10. srpnja avionom sletio u Zagreb, kokain preko Međunarodnog graničnog prijelaza prokrijumčario u Republiku Hrvatsku na način da je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljagu, a što je otkriveno prilikom provođenja nadzora u zračnoj luci.Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Komentari