U Zagrebu šest novozaraženih osoba, maloljetnica zaražena koronom s ocem šetala psa u Novom Zagrebu

Screenshot

U podne je zagrebački stožer za civilnu zaštitu objavio najnovije podatke o broju zaraženih u glavnom gradu. Policija je objavila detalje o osobi koja je, iako ima koronavirus, šetala po kvartu.

Nakon što je zagrebački civilni stožer objavio da je podignuta kaznena prijava protiv ženske osobe koja je, iako ima koronavirus, šetala po kvartu, policija je objavila detalje. Kažu da je riječ o maloljetnici iz Laništa.

“Temeljem suradnje policije s građanima i provjeri na adresi, policijski službenici utvrdili su da maloljetnica koja ima potvrđen virus COVID-19 uz određeno liječenje u kući te njezin 52-godišnji otac, koji ima izrečenu mjeru samoizolacije, krše donesene mjere”, rekli su u policiji.

Posljednjih tjedan dana svaki dan izvodili su psa u šetnju.



“Ona je takvim ponašanjem svjesno dovela u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti ostale stanare i sugrađane. O svemu utvrđenom izvješteni su dežurni epidemiolog i sanitarni inspektor”, kažu u policiji.

Nakon kriminalističkog istraživanja kaznena prijava protiv maloljetnice podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, a 52-godišnjak će zbog kršenja mjera samoizolacije biti sankcioniran od sanitarnog inspektora Državnog inspektorata.

U Zagrebu šest novooboljelih

“U posljednja 24 sata u Zagrebu je testirano 199 ljudi, a 16 je pozitivnih. Od toga je 6 novoregistriranih, a 10 retestiranih”, rekao je pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč u utorak na konferenciji za medije zagrebačkog civilnog stožera.

S jučerašnjim danom ukupno je 450 oboljelih u Zagrebu.

Na konferenciji je rečeno da je 10 osoba kršilo samoizolaciju, šest u Zagrebu, a još četiri u Zagrebačkoj županiji.

“Protiv jedne osobe podnijeli smo kaznenu prijavu zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Radi se o mlađoj ženskoj osobi s područja Novog Zagreba koja je napuštala svoju adresu stanovanja iako je znala da je pozitivna na koronavirus i iako joj je izrečeno obavezno liječenje u kući. Na taj je način ugrožavala druge osobe”, rekao je Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke.

“Također smo podnijeli dva optužna prijedloga zbog remećenja javnog reda i mira, zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo gađana protiv dvije osobe koje su na javim mjestima izjavljivale da su pozitivne na koronavirus iako to nisu”, dodao je Rašić.

Komentari