U Zagrebu se održava biciklistička verzija povorke ponosa

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Umjesto klasične Povorke ponosa i ove godine održat će se Pride ride, povorka na biciklima.

“Kada smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke”, objavile su organizatorice.

Kako kažu, na ovogodišnjem Pride rideu će proslaviti i presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojiteljice, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske Vlade, koja se na tu povijesnu odluku odlučila žaliti.


Ruta kojom će voziti

Pride ride ove će se godine kretati sljedećom rutom: Park stara Trešnjevka – Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park).

Objavljen je i raspored. Okupljanje u Parku Stara Trešnjevka je u 16:30 sati, u 17 kreće program, u 17:30 kreće povorka, a u 18:25 nastupa bend Pocket Palma. Kraj programa planiram je u 20 sati, prenosi N1.


Komentari