U Zagrebu pozitivne tri djelatnice doma za starije, jedino gdje su se duže zadržale su biračka mjesta

Cropix

U Zagrebu je 12 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih su većina kontakti s ranije oboljelim osobama, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar izvijestio je da su u tri dana obavili 916 testiranja. Ukupno je bilo 67 aktivnih u ta tri dana, u petak 31, subotu 24 te 12 jučer.

Potencijalno izliječenih je ukupno 38 više, a u tri dana u izolaciju je stavljeno 295 osoba, a ukupno ih je 908. Oko 70 posto pozitivnih su kontakti ranije oboljelih osoba koji su bili u samoizolaciji, dodao je Šostar.

Vezano za proboj virusa u dom za starije i nemoćne u Klaićevoj, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je da su svi štićenici dobro.



Pozitivne su tri djelatnice doma, a epidemiološke mjere već su od prije na najvišoj razini i mjeri se temperatura pri ulasku u dom te se prate simptomi. Djelatnice nisu imale simptome.

Nakon što je u srijedu jedna od djelatnica osjetila simptome, obavijestila je svoju liječnicu i nije dolazila na posao, a sve potrebne mjere su poduzete. Svi kontakti, i djelatnici i korisnici, su ili testirani ili stavljeni u samoizolaciju. Do sada su testirali 20 osoba i, osim ove tri djelatnice, svi su negativni, ali i dalje u samoizolaciji.

Oboljele djelatnice nemaju ozbiljnije probleme i simptome, ali ističe Galić, ne zna se točno gdje su se zarazile jer nisu putovale i nisu bile u kontaktu ni sa kim. Jedino gdje su se duže zadržale su biračka mjesta.

Komentari