U Zagrebu osam novih slučajeva zaraze, čak 1300 novocijepljenih

Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 50 slučajeva, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih je 68.809, što je 10 osoba više nego dan ranije, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda obrađeno je 355 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali sedam novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za tri osobe. Od sedam pozitivnih osoba dvije su zasad negativne epidemiološke anamneze, četiri su kontakti pozitivnih osoba, a kod jedne oboljele osobe moguća je izloženost tijekom svadbenog okupljanja.



U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na zagrebačkim punktovima cijepljene su 2054 osobe, od čega je bilo 724 prvih doza.

Nastavni zavod podsjeća da je sutra cijepljenje po javnom pozivu cjepivom Janssen, bez prethodne najave, organizirano u vremenu od 8 do 12 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Zapad i Zagreb – Istok: Dom sportova, Trg Krešimira Čosića 11, Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih Pavlina 1, Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, 10 360 Sesvete.

Komentari