U Zagrebu je u proteklih 15 dana prosinca 70 posto više sprovoda nego u istom razdoblju lani

Mirogoj/ilustracija

Zatvaranje kafića, restorana i ostale strože mjere čini se da daju rezultata. Jer, četvrtak je inače broj kad zaraženih ima najviše, a danas smo ih imali manje nego proteklih tjedana. Kad se zbroje svi dani od ponedjeljka do četvrtka, vidi se da smo na dobrom putu. 

U četiri dana ovog tjedna Hrvatska je izbrojala 11.077 zaraženih. To je 18 posto manje nego prošli tjedan kad je bilo 13.600.

Međutim, imamo više umrlih nego ikad. U samo četiri dana ovog tjedna od Covida-19 je umrlo je 315 ljudi. To je gotovo 30 posto više nego prošli tjedan kad je u četiri dana umrlo 246 ljudi.

Veći broj sprovoda

Iako još ne postoje službeni podaci Zavoda za statistiku nažalost je već sad jasno da je u studenom opća smrtnost puno veća nego proteklih godina.Drugim riječima zbog korone je u Hrvatskoj umrlo puno više ljudi nego inače.

Govore to i podaci gradskih Groblja Zagreb. U prvih 15 dana prosinca 2020., Gradska groblja su izvršila ispraćaj 683 pokojnika, dok je u istom razdoblju prošle godine obavljeno 403 sprovoda, objavila je Slobodna Dalmacija.

To je porast broja sprovoda od 70 posto u odnosu na isto razdoblje 2019.godine.

Komentari