U Zagrebu 38 novooboljelih od Covida-19

Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar“ u protekla 24 sata  provedeno je 756 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 38 novooboljelih osoba, izvijestili su u  subotu iz NZJZ-a.

 Za 359 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Među 38 novooboljelih od Covid infekcije, 16 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 19 osoba su kontakti COVID pozitivnim osoba, a za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku. Dvije su osobe došle iz BiH i Njemačke. Jedna je novooboljela djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe kojoj je prethodno bila određena mjera samoizolacije te je razvila simptome bolesti.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika osnovne škole te je mjera samoizolacije određena za 23 učenika i tri učenika srednjih škola pri čemu je samoizolacija određena za 75 učenika.



Mjera samoizolacije za 47 učenika i jednu učiteljicu također je izrečena i za razrede dvoje pozitivnih učenika od prethodnog dana, nakon završene epidemiološke obrade.

Zaključno, trenutno u Gradu Zagrebu ima 480 aktivnih slučajeva Covida-19, a 1611 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Iz NZJZ podsjećaju da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima u Zavodu “Dr. Andrija Štampar” od 8 do 12  sati.

Komentari