U Zagrebu 13 novih slučajeva zaraze

U Zagrebu je po podacima HZJZ-a zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 60 slučajeva.

Izvijestio je tako Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 68.812, što su tri osobe više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” obrađeno je 345 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno.



Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 12 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za dvije osobe. Od 12 covid pozitivnih osoba, tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, dvije su kontakti covid pozitivnih osoba, a kod tri oboljele osobe moguća je izloženost tijekom godišnjeg odmora u Splitu i na otoku Pagu. Dvije su osobe doputovale iz Italije i Češke, a za dvije je osobe obrada u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 3.665 osoba, od čega je bilo 544 prvih doza cjepiva Janssen.

Iz Štampara podsjećaju da je sutra cijepljenje po javnom pozivu cjepivom Janssen, bez prethodne najave, organizirano u vremenu od 8 do 12 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Zapad i Zagreb – Istok: Dom sportova, Trg Krešimira Ćosića 11, Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih Pavlina 1 i Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete.

Komentari