U Zagrebu 11 novooboljelih, od utorka cijepljenje bez naručivanja

Ilustracija Foto: Facebook

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 11 novooboljelih osoba od covida-19, a od utorka do subote omogućit će se cijepljenje bez naručivanja.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” danas su izvijestili i kako je broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba u Zagrebu 68.853, što su dvije osobe više nego jučer.

Trenutno su u gradu Zagrebu 92 aktivna slučaja. Napomenuli su i da tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. Također, u karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.



U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 324 uzorka, od kojih je osam bilo pozitivno.

Služba za epidemiologiju uspješno je kontaktirala 14 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za šest osoba.

Od 14 covid pozitivnih osoba, njih sedam su kontakti oboljelih osoba, kod jedne osobe moguća je izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora u Zadru, a za jednu osobu je obrada u tijeku. Kod jedne osobe moguće je izlaganje na obiteljskoj svečanosti, na vjenčanju, a četiri su novooboljele osobe doputovale iz BIH, Srbije, Slovenije i Francuske.

U “Štamparu” najavljuju da je od utorka do petka moguće primiti cjepivo Janssen bez prethodnog naručivanja na jednom od tri punkta za masovno cijepljenje domova zdravlja, a u petak i subotu Modernu i Janssen na punktu Zagrebačkog velesajma.

Kažu kako je osim visokog stupnja zaštite, velika prednost cjepiva Janssen i ta što se prima u samo jednoj dozi, a cijepljeni već 22. dan nakon cijepljenja mogu izvaditi svoju EU digitalnu covid potvrdu o cijepljenju. Riječ je o trenutno najbržem, a pritom i iznimno sigurnom načinu za zaštitu svog zdravlja i osiguravanje bezbrižne sezone godišnjih odmora.

Cjepivo Janssen bez prethodnog naručivanja moguće je primiti od utorka, 20. srpnja, do petka, 23. srpnja od 8 do 12 sati i od 14,30 do 19 sati na jednom od tri punkta za masovno cijepljenje domova zdravlja.

To su: Dom sportova, Trg Krešimira Čosića 11, Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih Pavlina 1 i Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, 10.360 Sesvete.

U petak, 23. srpnja, od 8 do 12 sati i od 14,30 do 19 sati te u subotu, 24. srpnja od 8 do 12 sati moći će se cijepiti bez prethodne najave cjepivima Moderna i Janssen na punktu Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15 u Paviljonu 6.

“Dr. Andrija Štampar” ističe kako je odaziv na javni poziv zasad iznimno povoljan, a na cijepljenje bez prethodnog naručivanja dnevno dođe i do tisuću građana.

Pozivaju sve da ususret ljetu i sezoni godišnjih odmora, na najbrži i najjednostavniji način zaštite sebe i svoje bližnje – cijepljenjem na jednom od navedenih punktova.

Komentari