U Zagrebačkoj županiji od danas se nastava održava online

Ilustracija Foto:Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

U Zagrebačkoj županiji u ponedjeljak je zabilježeno 169 novozaraženih osoba, a u toj županiji od danas se nastava u srednjim školama provodi online.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od početka pandemije do ponedjeljka, 30. studenoga evidentirano je 9331 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 5175 osoba, a 35 osoba je preminulo.

Trenutno je aktivno 4121 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 169 osoba (gradovi – 41 Samobor, 19 Sveta Nedelja, 10 Zaprešić, 10 Jastrebarsko, 26 Velika Gorica, 17 Ivanić-Grad, 7 Dugo Selo, 2 Vrbovec, 5 Sveti Ivan Zelina, općine – 3 Brdovec, 3 Bistra, 1 Jakovlje, 1 Dubravica, 5 Klinča Sela, 3 Pisarovina, 1 Krašić, 1 Kravarsko, 4 Kloštar Ivanić, 6 Križ, 3 Rugvica, 1 Bedenica).



Jedna je osoba preminula 28.studenoga u Križu.

Samoizolacija je propisana učenicima 12 razreda osnovnih škola i učenicima 1 razreda srednje škole.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari