U Zagorju još 20 novozaraženih, Stožer razmatra nove mjere

Stožer Krapinsko-zagorske županije u večernjim je satima izvijestio o dodatnih 20 novozaraženih osoba na tom području.

U Krapinsko-zagorskoj županiji u poslijepodnevnim je satima registrirano još 20 novih osoba pozitivnih na koronavirus, što s inicijalnom brojkom danas čini 22 novozaražene osobe u toj županiji.

Od 3. listopada u 12 sati ukupno su evidentirane 22 nove osobe pozitivne na koronavirus s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije. Uz dvije osobe s područja Krapine i Oroslavja, o kojima su danas već izvijestili, novooboljeli imaju prebivalište na području Grada Krapina (5), Općine Veliko Trgovišće (5), Grada Zlatar (3), Grada Pregrada (2), Općine Jesenje (1), Općine Mihovljan (1), Općine Krapinske Toplice (1), Općine Kumrovec (1) i Općine Petrovsko (1).

U istom je razdoblju pristiglo ukupno 100 negativnih nalaza dok se još uvijek čekaju rezultati za 50 uzoraka (45 uzorka od 4. listopada te 5 uzorka od 3. listopada).



U istom je razdoblju ozdravilo 20 osoba te je ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije 141. U samoizolaciji se nalazi 581 osoba.

Budući da je tri dana zaredom evidentiran dvoznamenkasti broj osoba pozitivnih na koronavirus, Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županija razmatrat će uvođenje novih protuepidemijskih mjera na području Krapinsko-zagorske županije.

Komentari