U Zadru troje novoozaraženih, ukupno ih 50; Beroš pozova na disciplinu: Jednostavan je način suzbijanja infekcije, a to je odgovornost

Vili Beroš / Twitter

Na redovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije objevljeni su novi podaci o zaraženima, a na presici je sudjelovao i ministar zdravstva Vili Beroš koji je u posjetu Zadru.

“Imamo troje novozaraženih osoba, što znači da je 50 zaraženih ukupno u Zadarskoj županiji”, rekao je načelnik županijskog Stožera Šime Vicković.

U bolnici u Zadru leži 19 pacijenata, od toga su tri pacijenta na respiratoru. Kroz današnji dan će šest pacijenata biti premješteno u ortopedsku bolnicu u Biogradu na Moru.

“Tijekom noći su dvije osobe završile na respiratoru. Jedan od njih je mlađe životne dobi, tijekom noći mu se pogoršalo stanje i to nismo očekivali”, rekao je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina.



“Došao sam zahvaliti svim članovima stožera koji su odradili odličan posao, a posebno svim građanima koji se drže mjera. Naravno, došao sam dati podršku zdravstvenom sustavu i radnicima. Molim još jednom da pazimo na ove mjere. Iako smo rekli da stariji građani oboljevaju, u zadnje vrijeme se pojavila i nešto mlađa populacija među zaraženima. Dakle, svi skupa moramo biti solidarni i odgovorni”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

‘Nemamo čarobni štapić’

“Ako ste pratili moja obraćanja, rekao sam da je na svim zdravstvenim djelatnicima povećana odgovornost. Odgovorni smo za naše bolesnike, apeliram na naše zdravstvene radnike da se nastave ponašati odgovorno”, izjavio je Beroš na pitanje hoće li ukoriti i zdravstvene djelatnike koji su širili zarazu.

Novinari su pitali ministra je li 16 respiratora koliko ih ima u Zadru dovoljno za 300.000 ljudi koji žive u sjevernoj Dalmaciji.

“Jednostavan je način suzbijanja infekcije, a to je odgovornost. Vi ste sad svi preblizu, pa vas molim da se odmaknete. Radimo sve da osiguramo adekvatan broj respiratora, nemamo čarobni štapić, ali ako se bude društveno odgovorno ponašali, nadam se da potreba za njima neće biti više od onoga što planiramo”, rekao je ministar u Zadru, a piše Jutarnjilist.

Komentari