U Vrbovcu otkriven laboratorij za marihuanu; Uhićen muškarac i dvije žene

Pixabay

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije žene stare 31 i 28 godina te 38-godišnjim muškarcem zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. 

Kako je jutros priopćila policija, sumnja se da su osumnjičeni, zasad neutvrđenog dana tijekom 2020. godine, nabavili veću količinu marihuane koju su uzgajali na balkonu kuće, a kasnije ju posadili i iza štaglja koji se nalazi u dvorištu. Sumnja se da su tijekom rujna i listopada posjekli stabljike te ih sušili u improviziranom laboratoriju s umjetno stvorenim uvjetima za sušenje biljaka. Tako posušene biljke pakirali su u plastične vrećice i staklenke radi daljnje prodaje.

Temeljem naloga županijskog suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija, kao i otvorenog prostora uz obiteljsku kuću na području Vrbovca, što je vlasništvo osumnjičene 31-godišnjakinje.

Tom prilikom je prije započete pretrage osumnjičena policijskim službenicima dragovoljno predala 168 grama smeđe biljne materije nalik na konoplju tipa droge marihuana i sedam komada stabljika marihuane visine od 100 do 200 cm te devet odrezanih stabljika pripremljenim za sušenje, kao i opremu namijenjenu za preradu i proizvodnju navedene droge, stoji u policijskom priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari