U Vladi završio izvanredni sastanak Nacionalnog stožera s Plenkovićem: Evo kad bi se mogle uvesti nove mjere

Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon crnog rekorda novozaraženih u Hrvatskoj, u Banskim dvorima održan je izvanredni sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Vili Beroš nakon sastanka je rekao da su razmatrali nove mjere koje će donijeti kako bi spriječili širenje virusa. Slijede još sastanci u Ministarstvu zdravstva i jedan sa zagrebačkim stožerom. “Razmišljali smo o ograničavanju javnih okupljanja i obvezi nošenja maski u javnom prostoru”, rekao je Beroš nakon sastanka.

Krunoslav Capak rekao je da je sasvim sigurno da će se uvoditi nošenje maski na svim zatvorenim prostorima i na otvorenim gdje je nemoguće izbjeći razmak. “Mogu još najaviti da se razgovara o češćim i strožim kontrolama provođenja odluka Nacionalnog stožera. Čim odlučimo o novim mjerama, naravno da ćemo ih objaviti”, rekao je Capak.

Nove preporuke i odluke pripremit će do kraja vikenda, a nove će mjere uslijediti početkom idućeg tjedna.



Velikih žarišta nema, ali veliki je porast u Zagrebu i upravo će zato razgovarati sa zagrebačkim stožerom. “Napravit ćemo sve da izbjegnemo karantenu i lockdown. Nikad se to ne može isključiti, nikad ne reci nikad, ali sve ćemo napraviti da se gospodarske aktivnosti nastave u epidemiološkim okvirima”, rekao je Capak.

Komentari