U utorak većinom sunčano i toplije, a ponegdje jaka bura…

Ilustracija Foto: Pixabay

U istočnoj Hrvatskoj u prvom će dijelu utorka još mjestimice biti umjerene naoblake, a zatim pretežno sunčano. Vjetar većinom slab sjeverozapadni. Najniža temperatura od 13 do 15 °C, a najviša oko 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutarnja temperatura od 12 do 14 °C, a poslijepodne i do 25 °C, uz uglavnom slab sjeveroistočnjak. Prevladavat će sunčano, u početku još mjestimice s umjerenom naoblakom, a ujutro lokalno može biti i magle.

Podjednako i u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu vedro. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak, odnosno umjerena i jaka bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s olujnim udarima, uz moguće valovito more. Poslijepodne na otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 20 °C u gorju do 29 °C na moru. U gorskim predjelima ujutro svježe.

U Dalmaciji također sunčano, većinom i vedro. Uz obalu ujutro topla noć, a danju vruće s najvišom temperaturom od 29 do 33 °C. Umjerena do jaka bura u slabljenju i poslijepodne na srednjem Jadranu u okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz malo i umjereno valovito more.



I na jugu Hrvatske obilje sunca, u noći i ujutro većinom umjerena bura, a od sredine dana sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 19 °C u zaobalju do 24 °C na obali, a danju vruće – oko 31 °C.

U nastavku tjedna stabilnije, sunčanije, većinom i toplije

U nastavku tjedna u unutrašnjosti pretežno sunčano, u srijedu i vedro, te danju vrlo toplo. A jutra će u srijedu i četvrtak biti svježija, uz veću vjerojatnost mjestimične jutarnje magle, pogotovo u četvrtak. Vjetar većinom slab, u petak i umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu i dalje obilje sunca, noću razmjerno toplo, a danju vrlo toplo i vruće, pogotovo na srednjem i južnom dijelu. Puhat će slaba i umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, a u petak ujutro očekuje se prolazno i jača bura, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari