U utorak raznoliko – od magle i sunca do mjestimične kiše

Pixabay

Utorak će na istoku unutrašnjosti početi uz mjestimičnu maglu ili nisku oblake, a prema podnevu sve više sunčana vremena pa će poslijepodne u većini krajeva biti i uglavnom sunčano. Vjetar će biti slab. Nakon jutarnje temperature niže od 0 °C, slijedi porast na 4 do 7 °C.

Po nizinama središnje Hrvatske magla i niska naoblaka često će se dugo zadržati, i veći dio prijepodneva, zbog čega će temperatura sporije rasti pa može biti i većih razlika na malom području. U gorju će već popodne zapuhati umjeren jugozapadnjak, koji će se u nizinama osjetiti tek navečer.

U gorju i na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano. Ujutro po kotlinama magla, posebice u Lici, a uz više oblaka na moru može pasti i poneka kap kiše. Vjetar uglavnom slab; ujutro uz obalu ponegdje umjerena bura, potkraj dana u gorju jugozapadnjak.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše pa i u obliku ponekog pljuska, i to vjerojatnije prijepodne, kada će biti više oblaka, a poslijepodne će biti barem djelomice sunčano. Slab i umjeren istočnjak i buru, koji će puhati u jutarnjim satima, sredinom dana zamijenit će sjeverozapadni vjetar i more će veći dio dana biti malo do umjereno valovito. Temperatura zraka malo viša nego u ponedeljak, u unutrašnjosti od 11 do 13, a duž obale i na otocima i do 15 °C.



Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će se veći dio dana zadržati vrlo promjenjivo, uz mogućnost ponekog i izraženijeg pljuska, a ne može se isključiti ni pojava pijavice.

I u nastavku tjedna kojekako, ali posvuda toplije svakako

Od srijede će uglavnom oblačnije biti na sjevernom dijelu Jadrana, uz mjestimičnu kišu, posebno na širem riječkom području, gdje će se najviše gomilati oblaci nošeni umjerenim, povremeno i umjereno jakim jugom i južnim vjetrom. Temperatura će biti u porastu.

I na kopnu toplije, uz temperaturu primjereniju ranom proljeću pa neka vas ne iznenadi prema kraju tjedna i više od 15 °C. U sjevernim kopnenim krajevima bit će dosta sunčanih razdoblja, a u gorju će prevladavati oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari