U utorak promjenjivo, povremeno kiša

Ilustracija Foto: Marko Todorov / CROPIX

U utorak će na istoku Hrvatske biti promjenljivo i nestabilno, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti izraženiji, osobito sredinom dana i poslijepodne. Vjetar slab, uz nestabilnosti lokalno pojačan, a najviša dnevna temperatura bit će između 22 i 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a sunčanih će razdoblja biti osobito poslijepodne. Najniža jutarnja temperatura oko 14 °C, a najviša dnevna između 21 i 23 °C.

Svježije će biti u gorskim krajevima, uz čestu kišu, dok će se na sjevernom Jadranu biti više sunčanog vremena, osobito na otocima. Vjetar će biti slab, na Jadranu u početku umjereno jugo, u drugom dijelu dana u okretanju na buru, a prema otvorenom moru na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Promjenljivo oblačno povremeno uz kišu bit će i na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije pljuskovi i grmljavina mogu biti i izraženiji. Sunčanije će biti poslijepodne, posebice na otocima. Umjereno jugo tijekom dana okrenut će na sjeverozapadni vjetar, ponegdje uz obalu i buru, a more će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura između 22 i 24 °C.



Podjednako će toplo biti i na jugu Hrvatske, uz promjenljivu naoblaku te povremenu kišu, u prvom dijelu dana i češće pljuskove. Nakon juga vjetar će okrenuti na jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni.

I dalje promjenljivo, ali do nedjelje ipak sve stabilnije i toplije

U srijedu u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku još će biti česte kiše. Od četvrtka raste vjerojatnost za više sunčanog vremena, a u petak i suhog, pri čemu će i temperatura zraka biti u porastu.

Češće kiše bit će u srijedu i na Jadranu. Od četvrtka također sunčanije, uz vjerojatnost još ponekog pljuska te porast temperature zraka. Vjetar uglavnom umjeren, jugozapadni i jugo, u petak sjeverozapadni, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari