U utorak maglovitije pa vjetrovitije, većinom uz povremenu kišu i manje toplo

Pixabay

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti i duljih sunčanih razdoblja, čak i češćih nego drugdje u našoj zemlji. No dan će mjestimice početi s maglom. Ponegdje će puhati umjeren, na udare moguće i jak jugoistočnjak, a temperatura će od jutarnjih 0 do 4 °C danju porasti do vrijednosti između 8 i 11 °C.

Niža dnevna temperatura bit će u središnjoj Hrvatskoj – uglavnom od 4 do 8 °C. Prevladavat će oblačno, od sredine dana te posebno navečer treba računati na mjestimičnu kišu. Vjetar u Podravini i Međimurju slab do umjeren jugoistočni, drugdje krajem dana istočni i sjeveroistočni. Ujutro i prijepodne mjestimice magla.

Na maglu treba računati i ponegdje u gorskoj Hrvatskoj, gdje će utorak biti većinom oblačan, s povremenom kišom, uglavnom u višim dijelovima Gorskoga kotara i sa susnježicom i snijegom. Na sjevernom Jadranu također oblačno uz kišu, pa i lokalno moguće izraženije pljuskove. Puhat će jugo, većinom umjereno i jako, a dnevna temperatura biti od 10 do 14 °C.

U Dalmaciji danju između 11 i 16 °C. Pritom u prvom dijelu dana promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Poslijepodne oblačnije s povremenom kišom, a osobito na otvorenom moru i nekim otocima i pljuskovima s grmljavinom. Uz umjereno i jako jugo more umjereno valovito i valovito.



I na krajnjem jugu Hrvatske će više oblaka biti u drugom dijelu utorka, uz povremenu kišu, mjestimice i obilnije pljuskove i grmljavinu. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

I sredinom tjedna većinom oblačno, povremeno s kišom

Od srijede do petka na kopnu će prevladavati oblačno, ponegdje s maglom, a uglavnom u srijedu i s kišom. Pritom ponegdje može biti susnježice i snijega, uglavnom u Gorskom kotaru, ali i mjestimice u najzapadnijim područjima središnje Hrvatske. Temperatura zraka još će se malo sniziti.

Malo hladnije idućih dana i na moru, i dalje uz jugo, u srijedu još jako, a na sjevernom dijelu prolazno i bura. Povremena mjestimična kiša u Dalmaciji svaki dan, a na sjevernom će Jadranu u četvrtak vjerojatno izostati. Pritom u srijedu na južnom dijelu Jadrana ponegdje treba računati na obilnije pljuskove, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari