U utorak kiša i dalje česta, ali bit će i suhih sati i mjesta

Damjan Tadic / CROPIX

U utorak na istoku Hrvatske promjenjivo, povremeno i pretežno oblačno, a mjestimične će kiše biti ponajprije u Podunavlju. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka podjednaka kao u ponedjeljak – jutarnja od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 21 i 24 °C.

Danju malo toplije nego u ponedjeljak bit će u središnjoj Hrvatskoj zahvaljujući sunčanim razdobljima, koja će biti češća poslijepodne. U većini će krajeva biti dosta suha vremena, a ponegdje će kiša i sasvim izostati.

U gorju i na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, koja će sve češća biti u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti kiše, lokalno i grmljavine, prije svega u gorju i Istri. Vjetar u gorju slab do umjeren sjeveroistočni, podno Velebita umjerena bura, a umjerenog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra bit će na otvorenome moru.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kiša, a ponegdje i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, u sjevernoj Dalmaciji uz obalu ujutro ponegdje i sjeverni pa će more biti malo do umjereno valovito, no uz neverine i pojačan vjetar moglo bi se i izraženije uzburkati.



I na krajnjem jugu Hrvatske vrlo nestalno pa će vjerojatnost za mjestimične pljuskove i grmljavinu biti velika. Vjetar uglavnom slab, vrlo promjenjiva smjera, no uz pljuskove prolazno pojačan. Temperatura zraka od jutarnjih 17 do 20 °C porast će do oko 24 °C.

I dalje promjenjivo…

U srijedu su pljuskovi najvjerojatniji na južnom dijelu Jadrana, te u Istri i na dijelu Kvarnera, a u četvrtak i petak bit će česti na sjevernom dijelu Jadrana. Vjetar će i dalje biti slab do umjeren, većinom jugozapadni, a temperatura zraka u većini krajeva bez znatnije promjene.

I u unutrašnjosti idući dani nestabilni pa će svaki dan mjestimice biti kiše, češće u srijedu, a u četvrtak i petak ipak će biti više suha i sunčana vremena. Slab i umjeren sjeverozapadni vjetar zamijenit će zapadni i jugozapadni, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari