U utorak djelomice sunčano, ali ponegdje i malo kiše

“U Slavoniji, Baranji i Srijemu utorak će početi uz dosta oblaka, ponegdje i malo kiše, a zatim će u nastavku dana biti barem djelomice sunčano, uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13 °C, a najviša dnevna između 22 i 24 °C.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Danju malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će već od jutra prevladavati sunčano vrijeme. Umjeren jugozapadni vjetar brzo će premještati oblake kojih će povremeno biti na nebu. Ujutro, dok će još biti bez vjetra – mjestimice magla.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, ujutro po kotlinama unutrašnjosti uz maglu. Niski oblaci će se uz umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak gomilati na navjetrinskim padinama gorja pa će tijekom dana malo kiše pasti ponajprije u dijelu Gorskog kotara i na širem riječkom području. Prema kraju dana oblaka će posvuda biti više pa će rasti i vjerojatnost za kišu.

U Dalmaciji većinom sunčano, no ujutro će uz više oblaka mjestimice pasti malo kiše, najčešće u obliku pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, u sjevernoj Dalmaciji i jugozapadni, pa će more biti malo, ujutro i umjereno valovito.



Na krajnjem jugu Hrvatske prijepodne promjenjivo, uz mjestimičnu kišu, moguće i grmljavinu, a ne može se isključiti i pojava pijavica. U nastavku dana djelomice sunčano. Umjereno jako jugo slabjet će i okretati na jugozapadnjak, potom sjeverozapadnjak.”

U srijedu kišovitije i svježije, pa…

“U srijedu će se jače naoblačenje s kišom i grmljavinom brzo premještati sa sjevera prema jugu Jadrana, pri čemu će jugo i južni vjetar zamijeniti umjerena do jaka bura s kojom će se do četvrtka posvuda i razvedriti. Bura će već u četvrtak ujutro na sjeveru i sasvim oslabjeti. Petak također posvuda pretežno sunčan, uz slab vjetar promjenjiva smjera.

Na kopnu srijeda prevladavajuće oblačna i svježija, uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Do četvrtka ujutro će se razvedriti i uslijedit će dva većinom sunčana dana pri čemu će jutra biti svježa i maglovita, a tijekom dana ponovno toplije.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari