U tijeku sanacija pruge i uklanjanje kompozicija: Ozlijeđen jedan radnik HŽ-a, odveden je u bolnicu

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon teške nesreće na pruzi koja se dogodila kod Novske u petak u večernjim satima, poginule su tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno. Do sudara teretnog i putničkog vlaka kod mjesta Raić došlo je oko 21.35 sati.

Inspektor Agencije za istraživanje nesreća Tomislav Antun Biber potvrdio je da su poginula dva zaposlenika HŽ-a koji su tada bili na svojoj dužnosti, dok je treća osoba bila maloljetna. Većina ozlijeđenih je puštena iz bolnice. Ostali su samo učitelj iz Vinkovaca i žena iz Irana koja je zadobila teške ozljede kralježnice

Jučer je dovršen očevid, a još je preostalo vještačenje željezničke infrastrukture. Glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik je objavio kako će se taj dio očevida obaviti danas ujutro. Policija je za danas najavila i detaljnije priopćenje o svim dosad obavljenim radnjama i poduzetim mjerama.

U međuvremenu je započela sanacija pruge i uklanjanje kompozicija. Iz PU sisačko-moslavačke za Dnevnik.hr su potvrdili da je tijekom radova ozlijeđen jedan radnik HŽ-a.“Ozlijeđenom djelatniku je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, nakon čega je pušten kući. Radi se o lakšim ozljedama”, kazao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik policije Dario Kačmarčik.

 

Komentari