U teškoj prometnoj nesreći u Srbiji poginuo istaknuti političar

Foto: Miljana Isailović/nova.rs

U prometnoj nesreći kod Ražnja u Srbiji, u kojoj je teže ozlijeđen predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić, poginuo je predsjednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić, koji je u trenutku nesreće upravljao vozilom, doznaje Nova.rs.

Gogić i Ljajić su jutros sletjeli s ceste, probili zaštitnu ogradu i prevrnuli se na krov. Gogić je upravljao vozilom i preminuo je na mjestu događaja.

Gogić je iza sebe ostavio dvoje djece i suprugu Nadu Gogić, novinarku RTS-a, prenosi Nova.rs.

Rođen je 15. travnja 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju, a zatim završio i master studije na smjeru “Ekonomska diplomacija”. Od ožujka 1999. godine zaposlen je u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je radio u Upravi za imovinsko pravne i financijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i veleposlanstvima Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču.



Od siječnja 2009. godine radi u Diplomatskom protokolu. Kao konzultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDPS-a od njenog osnivanja, 2009. godine. Bio je i zastupnik u Narodnoj skupštini u sazivu od 2012. do 2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP-a Srbije nakon čega je izabran na mjesto predsjednika Izvršnog odbora.

 

Komentari