U talibanskim napadima ubijena 23 afganistanska vojnika

Najmanje 23 pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti ubijena su u protekla 24 sata u trima odvojenim napadima talibana u pokrajinama na sjeveru Afganistana, objavili su sigurnosni izvori.

Napadi usred zime, u doba koje je nekoć obično karakterizirao prekid sukoba, slijedili su pošto je talibanski pokret u ponedjeljak demantirao informacije o mogućim planovima o prekidu vatre u slučaju postizanja sporazuma o povlačenju američkih vojnih snaga sa Sjedinjenim Državama.

U sjevernoj pokrajini Balkh pobunjenici su ubili sedam policajaca kada su napali njihove položaje, rekao je šef pokrajinske policije.

Dalje prema istoku u sjevernoj provinciji Kunduz talibani su usred noći na kontrolnoj točki ubili devetero pripadnika snaga sigurnosti, kazao je lokalni dužnosnik, a još dalje prema istoku pobunjenici su na kontrolnoj točki blizu granice s Tadžikistanom ubili sedam pripadnika snaga sigurnosti, rekao je glasnogovornik sjeverne provincije Takhar.



Talibani su nedavno pojačali napade na vladine snage na sjeveru zemlje. U ponedjeljak su ih ubili 13 u pokrajini Jowzjan.

Pregovori talibana i Sjedinjenih Država o povlačenju američkih vojnika su prekinuti, no ako se na kraju postigne dogovor predviđa se “manje nasilja”.

Komentari