U subotu većinom sunčano, uz slabljenje bure

Ilustracija Foto: Pixabay

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle. Jutro osjetno svježije nego prošlih dana, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj noć i jutro će biti svježi, uz najnižu temperaturu od 8 do 12 °C. Danju pretežno sunčano s temperaturom između 20 i 22 °C.

Nakon kratkotrajne jutarnje magle u gorju će biti barem djelomice sunčano, uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu sunčano, ali i vjetrovito, osobito u prvom dijelu dana kada će još puhati jaka, na udare i olujna bura. Kasnije će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, posebice prema otvorenom. More umjereno valovito i valovito poslijepodne u smirivanju. Jutarnja temperatura između 8 i 11 °C, na moru od 17 do 21 °C, a najviša dnevna od 18 do 21 °C, na Jadranu između 26 i 28 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije također pretežno sunčano i vrlo. Nakon umjerene bure zapuhat će sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje i jugozapadni, pri čemu će more biti umjereno valovito, uz malo nižu temperaturu nego proteklih dana.



I na jugu Hrvatske vrlo toplo, ponegdje moguće i vruće, uz prevladavajuće sunčano vrijeme. Bura će u prvom dijelu dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar.

U nedjelju sunčano, pa promjenjivije i većinom toplije…

U nedjelju će u unutrašnjosti još prevladavati sunčano. Početkom novog tjedna malo toplije, ali i promjenjivije vrijeme, uz češću kiša vjerojatnije u utorak.

Na Jadranu u nedjelju također pretežno sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće. Od ponedjeljka promjenjivo uz mjestimičnu kišu te malo manje toplo. U nedjelju će nakon bure zapuhati do umjeren sjeverozapadnjak, a u utorak jugo.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari