U subotu toplije, ali na Jadranu i uz njega vjetrovito i kišovito

Ilustracija Foto: Pixabay

U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu najviše suha i sunčana vremena. Mjestimice malo kiše može pasti potkraj dana. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 1 °C, a najviša dnevna od 10 do 12 °C.

Malo niža dnevna temperatura zraka, od 7 do 10 °C, te viša jutarnja, od 0 do 2 °C – bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, osobito poslijepodne i navečer. Ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, mjestimice vjerojatno i obilnijim pljuskovima. U višem gorju moguća je susnježica i snijeg. Puhat će umjereno i jako jugo, mjestimice i olujno. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 8 i 11 °C. Najviša dnevna od 4 do 8 °C, na moru između 11 i 14 °C.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti valovito, ponegdje i jače valovito. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7 °C, uz obalu između 9 i 12 °C, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 16 °C.



Podjednaka će temperatura zraka biti i na jugu Hrvatske, uz promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova, osobito u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno i jako jugo.

I dalje promjenjivo, uz južinu i povremene oborine

U nedjelju i ponedjeljak u unutrašnjosti umjereno i znatno oblačno, ponegdje uz malo kiše, a u najvišem gorju mjestimice može pasti i malo snijega. U utorak uglavnom suho i djelomice sunčano. Od nedjelje temperatura zraka u postupnom padu.

Na Jadranu idućih dana promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom, mjestimice vjerojatno i obilnijih pljuskovima. Puhat će umjereno, u nedjelju u početku i jako jugo, koje će postupno oslabjeti. Temperatura zraka u manjem padu, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari