U subotu se osniva još jedna regionalna politička stranka desnog centra-LiPO

Robert Fajt / CROPIX

Hrvatska bi u subotu trebala dobiti novu političku stranku desnog centra “Lika, primorje i otoci” (LiPO), kandidat za predsjednika je Darko Milinović, a osnivački će se sabor zbog pandemije održati u šest dvorana s po 25 ljudi povezanih video linkom u Gospiću, Otočcu, Novalji i Senju.

Kako je Hini objasnio predsjednički kandidat i aktualni župan ličko-senjski Darko Milinović, sukladno naputku Ministarstva uprave da je za osnivanje političke stranke na osnivačkom saboru potrebna nazočnost najmanje stotinu sudionika, a s obzirom na to da je na snazi zabrana održavanja svih javnih okupljanja s više od 25 osoba, pribjeglo se rješenju sa šest dvorana povezanih video vezom.

Milinović je potvrdio da će biti kandidat za predsjednika, a poručio je i da će, čim se osnivanje stranke proceduralno uredi u Ministarstvu uprave, Hrvatska dobiti “najjaču regionalnu stranku desnog centra koja će brojiti gotovo 1500 članova”.

Dabo: U fokusu regionalni i lokalni razvoj

Kandidat za zamjenika Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, rekao je Hini da smisao osnivanja te regionalne stranke nisu svjetonazorske i ideološke teme, nego će fokus djelovanja biti regionalni i lokalni razvoj, odnosno razvoj županije u cjelini i svih gradova i općina.



“Iako smo mi stranka desnog centra želimo biti partneri svakoj vladi i želimo afirmativnu suradnju bez ideoloških podjela. Kao regionalnoj stranci fokus nam je na razvoju i demografskom oporavku Ličko senjske županije”, rekao je Dabo.

Na Osnivačkom saboru birat će se predsjednik i zamjenik predsjednika, četiri dopredsjednika, sastav Predsjedništva, Glavnog odbora s predsjednikom te Nadzorni odbor.

Komentari