U subotu razmjerno toplo, uz južinu te čestu kišu, ponegdje i obilniju

Pixabay

U subotu će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, te razmjerno vjetrovito i dalje iznadprosječno toplo, uz najvišu temperaturu između 13 i 15 °C. Povremena kiša moguća je uglavnom u zapadnoj Slavoniji.

U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo, povremeno s kišom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, pa će od jutarnjih 6 do 10 °C temperatura porasti na vrijednosti između 12 i 15 °C. I u Sisačko-moslavačkoj županiji uz umjeren jugozapadnjak povremeno će biti kiše.

Češće, mjestimice i obilnije kiše bit će u gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu, gdje može i zagrmjeti. Puhat će i jak, na udare olujan jugozapadnjak, na moru i južni vjetar, uz valovito i jače valovito more. Bit će iznadprosječno toplo. Potkraj dana i u noći uz pad temperature zraka u višem gorju kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

I na srednjem Jadranu će povremeno padati kiša, u unutrašnjosti Dalmacije lokalno i obilnija. U noći i ujutro jak i olujan južni vjetar, uz ponegdje orkanske udare, prijepodne će oslabjeti i okrenuti na jak jugozapadnjak. More u početku jače valovito i uzburkano, zatim uglavnom valovito. Temperatura zraka između 11 i 15 °C.



I na jugu Hrvatske će biti iznadprosječno toplo uz povremenu kišu, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će jak i olujan južni vjetar, poslijepodne i jugozapadni.

Sljedećih dana hladnije, najprije uz oborine, pa stabilnije

U nedjelju i ponedjeljak u kopnenom će području padati i snijeg, i to ne samo u gorju nego i u nizinama, uz stvaranje snježnog pokrivača. Od utorka stabilnije i sunčanije, ali i osjetno hladnije.

Na Jadranu u nedjelju česta, ponegdje i obilna kiša uz jako i olujno jugo i južni vjetar, koji će na sjevernom dijelu kratkotrajno okrenuti na buru. Početkom sljedećeg tjedna još mjestimice kiša, na sjeveru moguće i malo snijega. Od utorka pretežno sunčano, ali i hladnije, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari