U subotu oblačnije, ponegdje uz oborine, te uglavnom hladnije, na Jadranu i vjetrovitije

Damjan Tadic / CROPIX

Idućih dana na kopnu povremena kiša, u pretežno oblačnu nedjelju u višim predjelima i susnježica i snijeg. Pritom dnevna temperatura u nedjelju malo niža nego u petak i subotu, a od utorka će znatnije porasti.

“Subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu obilježiti oblaci, uz povećanu vjerojatnost za mjestimičnu kišu u večernjim i noćnim satima, posebice na krajnjem istoku. Puhat će ponegdje umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će između 0 i 3 °C, sredinom dana oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također oblačno, uz podjednaku temperaturu kao na istoku. Samo je mjestimice moguće vrlo malo kiše. Pritom relativno vjetrovito, uz umjeren, na udare ponegdje moguće i jak sjeveroistočnjak.

Jugozapadni vjetar puhat će i u Gorskome kotaru i Lici. Na sjevernom pak Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, uglavnom podno Velebita s olujnim udarima. Uz zapadnu obalu Istre u drugom dijelu dana sjeverozapadnjak. Na obali i otocima promjenjivo te većinom bez oborina, a u gorju oblačno, ponegdje uz vrlo malo kiše, u višim predjelima susnježice i snijega. Dnevna temperatura od 11 do 14 °C, u gorskoj Hrvatskoj između 5 i 9 °C.



U Dalmaciji sunčanih razdoblja može biti uglavnom na sjeveru, a prema jugu te u unutrašnjosti moguće je malo kiše. Puhat će bura umjerena, uglavnom u noći i ujutro te ponovno navečer mjestimice i jaka s olujnim udarima. Sredinom dana i popodne okrenut će prolazno na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura od 12 do 16 °C.

Podjednako razmjerno hladno za sredinu travnja bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će subota biti uglavnom oblačna, ponegdje uz kišu, i to prema kraju dana. Tijekom noći i jutra te ponovno navečer bura, a danju sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni, pa će more biti malo do umjereno valovito.”

Komentari