U subotu još relativno toplo, ali većinom oblačnije, ponegdje uz kišu…

Pixabay

U subotu u istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i još ugodno toplo – do 20 °C, prije nego navečer zapuše umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Krajem dana mjestimice će biti i kiše.

Prijepodne u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano i uglavnom suho, a zatim sa sjevera postupno naoblačenje i ponegdje kiša. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a u drugom dijelu dana će zapuhati umjeren do jak sjevernjak i sjeveroistočnjak s kojima će zahladnjeti. Najviša temperatura između 14 i 19 °C.

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu uz promjenljivu će naoblaku biti barem djelomice sunčano, a navečer će mjestimice biti kiše, uglavnom u gorju. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, uz malo do umjereno valovito more. Na samom kraju dana zapuhat će sjeveroistočnjak i jaka bura. Najniža temperatura od 1 °C u Lici do 11 °C na otocima.

U Dalmaciji još pretežno sunčano, a puhat će slabo i umjereno jugo uz malo, na otvorenom i umjereno valovito more. Najviša dnevna temperatura ugodnih 18 do 20 °C.



Podjednako će biti i na jugu Hrvatske – prijepodne gotovo vedro, a zatim sve više visokih koprenastih i slojevitih oblaka, osobito prema kraju dana.”

Zima u proljeće!

“Od nedjelje u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno s povremenim oborinama, te vjetrovito i osjetno hladnije – vrijeme prikladnije zimi nego proljeću. Mjestimice će biti kiše, u nedjelju uglavnom u gorju i snijega, a zatim će ga biti češće i u nizinama, osobito na istoku, vjerojatno i uz tanji snježni pokrivač. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i u početku uglavnom suho. Jaka i olujna, treća “marčana” bura u nedjelju će se proširiti duž cijele obale, a s njom će i osjetno zahladnjeti. Idući tjedan sve je vjerojatnija mjestimična kiša, a neka vas ne iznenade i snježne pahulje nošene burom, osobito u utorak. Zbog bure valja računati i na probleme u prometu, osobito podno Velebita.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari