U srijedu većinom sunčano i danju toplije, ali nakon hladnijeg jutra

“U Slavoniji, Baranji i Srijemu u noći i ujutro uz više oblaka još može pasti malo kiše, a danju će biti djelomice sunčano uz umjeren, povremeno i jak sjeverozapadni vjetar. Nakon jutarnjih 8 do 12 °C, najviša dnevna temperatura zraka bit će između 19 i 21 °C.

Svježe, ponegdje i maglovito jutro bit će u središnjoj Hrvatskoj, a zatim barem djelomice sunčano s poslijepodnevnom temperaturom oko 20 °C.

Nakon jutarnje svježine u gorju, uz temperaturu između 4 i 7 °C te mjestimičnu maglu, danju obilje sunca. Pretežno sunčano bit će i na sjevernom Jadranu. Vjetar će biti slab, uz obalu će ujutro puhati slaba bura, danju uglavnom slab sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 20 °C, na moru od 20 do 22 °C.

Još malo toplije bit će na srednjem Jadranu, ali će osobito u unutrašnjosti Dalmacije jutro biti svježe, uz temperaturu između 6 i 8 °C. Prevladavat će sunčano, ujutro uz burin, danju do umjeren sjeverozapadni vjetar.


I na jugu Hrvatske prevladavat će sunčano, uz najvišu temperaturu zraka između 21 i 23 °C. Uz obalu će biti slabe bure, a danju će puhati umjeren, prema otvorenom moru još u početku i jak sjeverozapadni vjetar, uz malo do umjereno valovito more.”

Od četvrtka opet sve zamjetnija južina

“Uz jačanje jugozapadnog vjetra u nastavku će tjedna u unutrašnjosti biti promjenljivo, ali i sve toplije, mnogima i ne baš ugodno. Od četvrtka raste vjerojatnost za kišu, najprije u unutrašnjosti Istre, zatim u gorju, kasnije i drugdje.

I na Jadranu će od četvrtka jačati jugo, a u subotu će vjetar na sjevernom i srednjem Jadranu okrenuti na jugozapadni i južni. Uz promjenljivu naoblaku i sve toplije vrijeme kiša će od petka biti česta, osobito u subotu mjestimice vjerojatno i u obliku obilnijih pljuskova.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko – Vršnak iz DHMZ-a.

Komentari