U srijedu sunčano i razmjerno toplo, ujutro ponegdje magla…

Ilustracija

Vedrina će obilježiti srijedu na istoku Hrvatske. Samo je ponegdje uz rijeke ujutro moguća magla. Uz uglavnom slab vjetar dnevna temperatura zraka bit će od 26 do 28 °C. Jutarnja između 11 i 13 °C.

Podjednako svježe ujutro i u središnjoj Hrvatskoj, a danju najviše od 25 do 27 °C. Prevladavat će sunčano, samo mjestimice u dolinama rijeka, posebice Save i Kupe, ujutro s kratkotrajnom maglom. Poslijepodne će mjestimice zapuhati slab do umjeren južni vjetar.

U Lici i Gorskom kotaru vjetar slab, a na sjevernom Jadranu u prvom dijelu dana ponegdje umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura, potom sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 27 i 29 °C, u gorju od 23 do 26 °C, uz obilje sunca, no ponegdje u gorju ujutro magla.

Pretežno vedro i u Dalmaciji, ujutro sa slabom do umjerenom burom, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnim i zapadnim, mjestimice i sjeverozapadnim vjetrom, osobito na otvorenom moru. More mirno i malo valovito, uglavnom na otvorenom ponegdje umjereno valovito. Temperatura zraka danju oko 30 °C pa i malo viša, a temperatura mora uglavnom od 23 do 25 °C.



Iznadprosječno toplo, ponegdje i vruće i na krajnjem jugu Lijepe naše, uz također pretežno sunčano vrijeme, te uz jutarnju slabu do umjerenu buru danju jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome sjeverozapadnjak, koji može biti i jak.

I dalje stabilno, te većinom još malo toplije

Stabilno i uglavnom sunčano i sljedećih dana, uz više oblaka prolazno na zapadu unutrašnjosti tijekom petka. U jutarnjim satima u pojedine dane mjestimična magla. Temperatura zraka još će malo porasti.

Na Jadranu se nastavlja kasnoljetno većinom vedro te vrlo toplo i vruće vrijeme. Napomenuti treba kako će na prijelazu od četvrtka na petak i u prvom dijelu petka ponegdje na sjevernom Jadranu puhati umjerena i jaka, na udare moguće olujna bura, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari