U srijedu promjenjivo, povremeno uz oborine, ponegdje i obilnije

Pixabay

Srijeda će u istočnoj Hrvatskoj početi pretežno oblačnim vremenom. U noći mjestimice kiša koja će ujutro padati još uglavnom u Podunavlju. Tijekom dana razvedravanje uz slab do umjeren južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 4 °C, a najviša poslijepodnevna oko 8 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj razmjerno toplo za početak siječnja, ali manje nego na istoku. Ujutro većinom 1 i 2 °C, poslijepodne 6 i 7 °C. Uz promjenljivu naoblaku povremeno malo kiše može pasti rano ujutro, ali u Banovini i Posavini ponovno i navečer. Vjetar većinom slab, u Podravini, Međimurju i Hrvatskom zagorju i umjeren jugozapadni.

Jugozapadni vjetar puhat će i na sjevernom Jadranu, većinom umjeren. Uz promjenljivu naoblaku povremeno će padati kiša, a u oblačnijem gorju i snijeg. Temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici od -1 do 5 °C, na moru većinom od 5 do 11 °C.

Promjenjivo će biti i u Dalmaciji, još ujutro uz mogućnost izraženijih pljuskova i grmljavine. Popodne će oborina biti rjeđa, a i slabjet će do tada umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između 2 i 8 °C, a na obali i otocima od ujutro ponegdje 6 °C do poslijepodne i 13 °C.



Podjednaka temperatura zraka bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, uz razmjerno vjetrovito i kišovito prijepodne, uz umjereno valovito i valovito more. Poslijepodne postupno smirivanje te slabljenje umjerenog i jakog jugozapadnjaka.

U nastavku tjedna hladnije, sve češće uz buru, od petka i kišu, na kopnu i snijeg

U četvrtak u većini krajeva predah od kiše. Uz umjerenu do jaku buru na sjevernom Jadranu će se i u petak te veći dio subote zadržati uglavnom suho, dok će u Dalmaciji, uz slabu do umjerenu buru, naoblaka biti promjenjiva i povremeno će padati kiša.

Oborine će u petak i subotu biti i na kopnu. Uz pad temperature zraka većinom će padati snijeg, a uglavnom u Podunavlju te osobito u unutrašnjosti Dalmacije kiša. A osim tih oborina od petka, vozačima bi mogla biti korisna i informacija o čestoj magli po nizinama u četvrtak, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari