U srijedu nas čeka suho i uglavnom sunčano vrijeme, a od četvrtka ponovno promjena

“U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti suho i uglavnom sunčano, ujutro uz samo mjestimičnu kratkotrajnu maglu, većinom u Posavini. Najniža temperatura zraka bit će od 12 do 16 °C, a najviša 28 do 31 °C.

Iznadprosječno će toplo biti i u središnjoj Hrvatskoj, te također prijepodne uglavnom vedro, samo ponegdje uz jutarnju maglu, a poslijepodne oblačnije, uz vrlo malu vjerojatnost pljuskova uz granicu sa Slovenijom, posebice u Karlovačkoj županiji.

Nestabilnije poslijepodne bit će u gorju i unutrašnjosti Istre, gdje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, dok će se na sjevernom Jadranu zadržati suho, pa i većinom sunčano. Nakon slabe do umjerene bure, samo podno Velebita prolazno i jake zapuhat će slab do umjeren maestral. Najniža temperatura zraka od 19 do 24 °C, u unutrašnjosti 10 do 15 °C, a najviša 29 do 32 °C, u gorju 24 do 27 °C.

U Dalmaciji većinom vruće, uz dosta visokih oblaka, a u unutrašnjosti će biti i nižih, iz kojih su ponegdje mogući i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom uz granicu. Nakon noćne i jutarnje bure i tramontane zapuhat će maestral, pri čemu će more biti uglavnom malo valovito, temperature 24 i 25 °C.



Podjednako toplo, valovito i vjetrovito bit će i na jugu Hrvatske, uz dosta oblaka i malo manje vruće vrijeme nego prošlih dana, te uz samo malu vjerojatnost pljuska u Konavlima.”

Slijedi promjena, pa opet…

“Od četvrtka poslijepodne do petka prijepodne pljuskovi s grmljavinom bit će vjerojatniji, ali na Jadranu ne česti. Zapuhat će bura, osobito na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna, s kojom će se razvedriti i osvježiti.

Na kopnu će kiša i grmljavina biti česti, iako uglavnom ne i obilni. No, ponegdje je moguće i olujno nevrijeme s tučom. Već od petka ponovno stabilnije i sunčanije, ali do kraja tjedna i osjetno svježije nego prošlih desetak dana.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari