U srijedu još većinom suho i barem djelomice sunčano, u četvrtak promjena vremena

Screenshot/HRT

I u srijedu još u Slavoniji, Baranji i Srijemu suho i prevladavajuće sunčano, iako uz dosta oblaka. Jutro će ponovno biti razmjerno svježe, uz najčešću najnižu temperaturu zraka od 10 do 12 °C, a najviša poslijepodnevna većinom 27 i 28 °C.

Jutarnje će svježine uz toplije poslijepodne od utorka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz također mnogo visokih koprenastih mliječnobijelih oblaka uz koje će se – i kroz koje – vidjeti i sunce.

Svojevrsno nadmetanje oblaka i sunca moći će se pratiti i na sjevernom Jadranu, te posebice u unutrašnjosti Istre, Gorskome kotaru i Lici, gdje – štoviše – mjestimice može pasti i malo kiše, uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova. Umjerene bure bit će još samo rijetko u noći, a u srijedu će vjetar biti većinom slab s juga i jugoistoka, u unutrašnjosti i jugozapada. Temperatura zraka ujutro u mnogim mjestima opet bliža prosječnoj potkraj svibnja nego sredini srpnja, a i poslijepodne će biti razmjerno svježe.

Prema jugu Hrvatske toplije, ali samo rijetko na Jadranu uz toplu noć. I poslijepodnevna će vrućina izostati, unatoč pretežno sunčanome vremenu, tijekom kojega će vjetar biti većinom slab, s mora, koje će biti mirno ili samo malo valovito, te i dalje svima ne dovoljno toplo za početak kupanja – uz temperaturu samo malo višu od jutarnjega zraka. Uz sunce i visoke oblake poslijepodne će biti od 26 do 29 °C.



Od četvrtka do subote nestabilno

Malo niža temperatura od prosječne za sredinu srpnja na većem će dijelu Jadrana biti i sljedećih dana, koji će biti znatno oblačniji od utorka i srijede. Kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom, u četvrtak će biti uglavnom na sjevernom Jadranu, zatim i južnije, a valja spomenuti i kako će u petak i subotu opet biti bure, ponegdje i jake, većinom na sjevernom dijelu.

I na kopnu opet nestabilno, uz povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu, osobito u četvrtak poslijepodne i tijekom petka, kada će ponovno i osvježiti. No samo prolazno i kratkotrajno jer za vikend slijedi sunčanije i toplije vrijeme, u subotu najprije u zapadnim krajevima, zatim i istočnim i južnim, prognozirao je za HRT Zoran Vakula.

Komentari