U SREDIŠTU ZAGREBA! Sukobili se i potukli britanski i hrvatski nogometni navijači, spriječen veći i ozbiljniji sukob

Foto: MUP/ilustracija

U središtu Zagreba, u Tkalčićevoj ulici, u srijedu navečer oko 21,25 sati sukobili su se britanski i hrvatski nogometni navijači. Brzom reakcijom policije spriječen je veći i ozbiljniji sukob.

Policijski službenici, koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom nogometne utakmice koja će biti u četvrtak na NK Maksimir, uočili su tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta kojoj je slijedila tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača.

Uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. U sukobu, s obzirom na to da je 26-godišnjak ozlijeđen, pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede.

Istovremeno policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina.


Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije, uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.

Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi.

Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.

Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.

Osim toga, policijski službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića u 21,45 su uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, što je bio razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, objavio je N1.

Komentari