U Splitu održan mimohod ‘Pravda za sve-otpor sustavu’

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Mimohod “Pravda za sve – Otpor sustavu”, u kojem su sudionici nosili natpise kojima se poziva na promjenu pravosudnog sustava zbog nedavnoga trostrukog ubojstva u Splitu, završio je u četvrtak popodne na Šperunu, gdje su zapaljene svijeće za žrtve tog zločina.

Na Šperunu, u Radmilovićevoj ulici 11. siječnja mladi Filip Zavadlav iz automatske puške ubio je trojicu mladića koji su bili na dva motora.

Organizatorice mimohoda, koji je krenuo s autobusnog kolodvora preko Rive do Šperuna, su Riječanka Lana Ružić i Imoćanka Mirela Znaor. U koloni je bilo pedesatak građana, a skup su pratili brojni novinari i osiguravali mnogi policajci.

Sudionici mimohoda nosili su natpise s imenima i prezimenima onih koje je, po njima, izigrao sustav. Na nekima je pisalo “Otpor sustavu”, “Istina”, “Pravda”, “Dosta je zakona mafije” i “Zdrav sustav”.



Putem do Šperuna nije bilo izgreda, samo je jedna osoba viknula kako će Filip Zavadlav, osumnjičen za trostruko ubojstvo, umrijeti u zatvoru.

Organizatorica Mirela Znaor rekla je novinarima da su mimohod organizirali zato što je sustav zakazao, za troje ubijenih momaka te za Filipa Zavaglava.

“Tražimo promjenu sustava. Nećemo odustati. Ljudi nas podržavaju. Iza nas stoji 20 tisuća ljudi. Krivimo državno odvjetništvo i policiju te pravosuđe. Hoćemo izbore”, poručila je Znaor i najavila prosvjed za tri tjedna u Zagrebu.

Komentari