U Splitsko-dalmatinskoj županiji 428 novooboljelih, devet osoba umrlo

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 871 obrađenog testa 428 ih je pozitivno na covid infekciju, a devet osoba je umrlo, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrlo je devet  osoba – pet muškaraca u dobi od 73 do 93 godine te četiri žene u dobi od 69 do 95 godina, a svi su uz zarazu koronavirusom  imali i druge kronične bolesti.

Među novooboljelima 183 je iz Splita, 34 iz Sinja, 31 iz Kaštela,  27 iz Omiša te 20 iz Solina.

Iz Makarske je 14 novooboljelih, iz Trilja 13, iz Imotskog devet, iz Trogira osam, iz Gradca sedam,  a po šest iz Dugopolja i Otoke,  po pet iz Klisa i Muća,  po četiri iz Dicma i Dugog Rata, po tri iz Hvara,  Okruga,  Podbablja,  Podstrane,  Runovića i Ciste Provo,  po dvije iz  Komiže,  Vrlike,  Marine, Prološca i Šolte, te po jedna osoba iz Starog Grada, Supetra,  Vrgorca,  Brela,  Jelse,  Milne,  Podgore, Prgometa,  Pučišća,  Segeta,  Selca, Sućuraja,  Šestanovca,  Zagvozda i Zmijavaca.



Od ukupnog broja novooboljelih 232 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 3227 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC Split je 206 covid pozitivnih osoba od kojih je 16 na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Komentari