U Sloveniji 5.000 zaraza, vlada zadovoljna pojačanom kampanjom cijepljenja

Twitter

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno oko pet tisuća zaraza koronavirusom, epidemiološko stanje i dalje se pogoršava, što se pokušava ublažiti pojačanom akcijom cijepljenja, koja daje određene rezultate.

U toj je akciji od četvrtka do subote, uz zadovoljavajući odaziv, cijepljeno 41.200 ljudi, što je za 68 posto više od ranijeg prosjeka za te dane krajem tjedna, objavilo je ministarstvo zdravstva. Najviše su se tražile druga i booster doza, a za prvu dozu se prijavilo 2102 ljudi koji su do sada oklijevali iz različitih razloga. Prema podacima ministarstva zdravstva, u Sloveniji je 57,1 posto ukupne populacije primilo potrebne osnovne doze cjepiva protiv COVIDA-19.

Po neslužbenim podacima u zadnja 24 sata je potvrđeno 4.965 novih zaraza, što je velik porast u odnosu na 2.529 infekcija, koliko ih je bilo prije sedam dana, javio je jutros vladi blizak portal Siol.net, dodavši da će službena brojka novozaraženih možda biti i nešto viša.

Danas je u Sloveniji stupila na snagu i odluka vlade kojom se mijenjaju pravila o karanteni koja se određuje onima koji ulaze u zemlju, a nisu cijepljeni niti preboljeli COVID-19.



Osobi kojoj pri ulazu u zemlju granična policija odredi kućnu karantenu, odnosno izolaciju kod kuće, više neće kao do sada moći karantenu prekinuti nakon negativnog PCR testa nego će u izolaciji morati ostati punih sedam dana.

Komentari