U slijetanju autobusa kod Slavonskog Broda desetero mrtvih i deseci ozlijeđenih

Foto: Luka Safundžić/SB Online

Na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro autobus kosovskih oznaka sletio je s ceste. U nesreći je poginulo najmanje desetero putnika, dok je nekoliko desetaka ozlijeđeno, javlja brodsko-posavska policija.

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa kosovskih nacionalnih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt – Priština.

U nesreći je deset osoba smrtno stradalo dok je nekoliko desetaka osoba zadobilo tjelesne ozljede, izvijestila je policija koja očevidom utvrđuje okolnosti pod kojim se dogodila prometna nesreća.

Načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić dao je izjavu s mjesta nesreće.



“PU Brodsko posavska je u 6:22 primila dojavu da je došlo do slijetaja autobusa. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt – Priština. Očevid je u tijeku. Više je osoba smrtno stradalo, a tridesetak ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve daljnje informacije bit će dostupne nakon završenog očevida”, kazao je Galić, prenosi Jutarnji list. Nije mogao točno kazati koliko je osoba smrtno stradalo.

“Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe ozlijeđene”, kazao je Galić.

“Bio sam na mnogim nesrećama, no ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, no ne mogu reći je li među mrtvima ili ozlijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba”, kazao je Galić.

U bolnicu zaprimljeno 45 ozljeđenih

Ravnatelj brodske bolnice dr. Josip Samardžić izjavio je u nedjelju kako je u bolnicu od jutros zaprimljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autocesti kod Slavonskog Broda zatražile liječničku pomoć, a među njima je osam teško ozlijeđenih.

Na mjesto nesreće dolaze ministar zdravstva Vili Beroš i Damir Trut, pomoćnik ministra policije Davora Božinovića.

 

Komentari