U ŠKOLAMA OSTAJU ISTE MJERE Ne razmišlja se o online nastavi na nacionalnoj razini, a praznici se održavaju kako je određeno

Ilustracija Foto: Jakov Prkic / CROPIX/ilustracija

Koordinatorica radne skupine Ministarstva obrazovanja Ivana Pavić Šimetin, predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec i predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić komentirali su stanje u školama te hoće li se prijeći na online nastavu.

Koordinatorica radne skupine Ministarstva obrazovanja Ivana Pavić Šimetin objašnjava kako za škole nisu donesene strože mjere jer one mjere koje su dogovorene prije početka škole pokrivaju sve potrebe. 

“Gdje ima potrebe, može se prijeći na C model nastave, a to je nastava od kuće. Na nacionalnoj razini se o tome ne razmišlja”, rekla je za HRT.

Dodala je kako će se školski praznici održati kako je određeno te da zaraženo 0,36 posto učenika od ukupnog broja istih, što je vrlo malo.



Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec istaknula je kako je dobra  odluka ministarstva da se djeluje ciljano. Vezano za online nastavu navodi kako nastavnici u većini slučajeva imaju on line nastavu paralelno s nastavom u učionici, te da on line nastava nije za vrijeme njihovog slobodnog vremena.

Smatra da postoje troškovi rada od kuće i da se o tome može raspravljati te naglašava kako je nedostatak spremačica veliki problem.

Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić smatra kako mišljenja profesora nisu bitna kad je u pitanju online nastava već da treba imati povjerenje u one koji o tome više znaju.

Dodaje kako treba učiniti sve da bi se nastava što duže održala u razredu jer učenje od kuće nije toliko kvalitetno kao učenje u razredu.

Komentari