U sklopu projekta “Podrška porodici” donacija 100.000 eura jednom hrvatskom rodilištu

U sklopu regionalnog projekta Podrška porodici, MK grupa i AIK banka donirali su 100.000 eura jednom rodilištu u Hrvatskoj, a projekt se, osim u Hrvatskoj, provodi i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji te Crnoj Gori.

Na sastanku s predstavnicima Ministarstva zdravstva, predstavnici MK Group i AIK Banke razgovarali su o zdravstvenim ustanovama kojima je financijska pomoć najpotrebnija te je dogovorena donacija od 100.000 eura za jedno hrvatsko rodilište.

Projektom želimo osigurati bolje uvjeti za trudnice, majke i novorođenčad, ali i pružiti dugoročnu podršku obiteljskoj politici i mjerama za poticanje nataliteta, izvijestili su u u utorak iz MK grupe.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić zahvalio je na donaciji i rekao da će ona biti od velike pomoći za poboljšanje statusa trudnica i rodilja.



“Briga o natalitetu je važan zajednički zadatak svih nas”, istaknuo je nakon sastanka s predstavnicima donatora.

Za akcije koje se provode u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji te Crnoj Gori osigurano je ukupno više od 700.000 eura.

MK Group je lani pomogla i područje Banovine nastradalo u potresu, a uz pomoć od pola milijuna kuna za saniranje posljedica razornih potresa na područjima Siska i na Banovini, unesrećenima su donirali i namirnice u vrijednosti od 300.000 kuna.

Komentari